Inschrijving tweede editie Soester Wandelweekend geopend

Soester Wandelweekend - Soester Duinenroute
Foto: Le Champion

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus kunnen wandelaars genieten van de veelzijdigheid van Soest en Baarn tijdens de tweede editie van het Soester Wandelweekend. Routes van 10, 20 en 30 km laten alle bijzondere plekken van de omgeving zien.

Dit jaar kunnen wandelaars ook kiezen voor een rolstoelvriendelijke route van 3,5 km. De start en finish vindt plaats op het Gildeterrein in Soest, bekend van de Gildefeesten. De routes gaan door prachtige natuurgebieden en langs historische bezienswaardigheden. Le Champion organiseert het wandelevenement samen met Rotaryclub Soest-Baarn. Inschrijven voor het gehele weekend of een van beide dagen is vanaf vandaag mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

Twee unieke wandeldagen

Op zaterdag staat de Soester Duinendag op het programma. De routes nemen wandelaars mee over de overweldigende zandvlaktes van de Korte en Lange Duinen, zij beklimmen het Soester Hoogt en wandelen over Vliegbasis Soesterberg, door Openluchttheater Cabrio en over Landgoed De Paltz. Zondag gaan deelnemers op de Baarnse Bossendag door het Baarnse Bos, door het gebied Hoge en Lage Vuursche, langs Paleis Soestdijk en Kasteel Groeneveld. In twee dagen ontdekken wandelaars al het moois dat Soest en Baarn rijk is. Na afloop kan er op beide dagen volop genoten worden van het finishfeest op het Gildeterrein in Soest.

Nieuw: 3,5 km route (rolstoelvriendelijk)

Nieuw dit jaar is een route van 3,5 km die rolstoelvriendelijk is. Rolstoelgebruikers kunnen, eventueel samen met een begeleider, genieten van een mooie wandelroute met een eigen stempelpost. Deze afstand is ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op deze manier maakt Le Champion het mogelijk dat iedereen kan deelnemen.

Wandel voor het goede doel

Stichting Semmy is ook bij de tweede editie het goede doel van het Soester Wandelweekend. De stichting zet zich volledig in voor kinderen met hersenstamkanker. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen. Een deel van de inkomsten van het Soester Wandelweekend gaat ook naar de lokale goede doelen Stichting De Regenboog en Stichting FrankLin. Onder andere de inkomsten uit de verkoop van parkeertickets gaat naar deze goede doelen.

Inschrijven

De inschrijving is vanaf vandaag geopend. Wandelaars kunnen zich inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. De inschrijving is geopend t/m maandag 5 augustus.

Reacties