Sanyu wint De Nationale Voorleeswedstrijd Eemland

Sanya wint De Nationale Voorleeswedstrijd Eemland
Foto: Bibliotheek Eemland

Afgelopen 8 maart was de Eemland finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De finale werd gewonnen door Sanyu met het boek Operatie zeer ernstige ramp. In april mag zij heel Eemland vertegenwoordigen bij de provinciale Finale in Nieuwegein.

De jury, bestaande uit Erno de Groot (directeur de Bibliotheek Eemland), Femke Lauxtermann (leesconsulent) en Marijke Witteveen (projectleider de Bibliotheek op school), had een lastige taak tijdens deze finale. De elf beste leerlingen van Eemland namen het tegen elkaar op, dit maakte het voor de jury niet makkelijk. De jury moest een keuze maken en benoemde Sanyu tot Voorleeskampioen van Eemland.

Operatie zeer ernstige ramp

Sanyu van de Gabrie Mehenschool las het boek Operatie zeer ernstige ramp voor van Tosca Menten. Met dit verhaal wist ze de hele zaal mee te nemen en zo de eerste prijs te behalen. “Ze sprak duidelijk, met heldere stem, nam het publiek helemaal mee  in het verhaal, een echte ‘power girl’”, aldus de jury.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8, waar alle basisscholen aan mee kunnen doen. Elke school kan een trotse winnaar melden. De schoolkampioen vertegenwoordigt de school in de lokale en regionale vervolgrondes die de bibliotheken organiseren. Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale. Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de zinderende landelijk finale om de titel De Nationale Voorleeskampioen.

Reacties