StoryAwards Johan voor Eemlandse scholieren

Foto: Bibliotheek Eemland

Tot 1 mei kunnen Eemlandse scholieren van 10-18 jaar verhalen, filmpjes of audiofragmenten insturen. Alle manieren waarop je een verhaal kunt vertellen zijn toegestaan, bijvoorbeeld: geschreven verhalen, stripverhalen, poëzie, spoken word, songteksten, blogs, vlogs of een podcast.

Er zijn mooie prijzen te winnen zoals een tablet, of een camera. Tijdens de feestelijke slotavond in Fluor op woensdag 29 mei worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

StoryAwards was voorheen alleen een wedstrijd voor geschreven teksten. De Bibliotheek Eemland wil graag benadrukken dat verhalen aan de grondslag liggen van alle cultuuruitingen. Door de wedstrijd open te stellen voor alle soorten verhalen, hoopt zij op veel verschillende inzendingen van een veel diverser publiek. Schoolklassen kunnen zich opgeven voor allerlei workshops die bedoeld zijn om kinderen te inspireren hun talenten te ontwikkelen.

Johan

Het thema van deze bijzondere editie van StoryAwards is “Johan”. De Bibliotheek Eemland wil daarmee aansluiten bij het Johan van Oldenbarnevelt-jaar en de thema’s die daarmee samenhangen: vrijheid en (godsdienstige) tolerantie. Ook met het thema mag heel vrij worden omgesprongen, een personage dat Johan heet is ook prima.

Reacties