Run over opblaasobstakels sportief feest voor vrienden en familie

“Als Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima stiekem alvast een kijkje willen nemen in Amersfoort, kunnen ze dat het beste doen op tweede paasdag!”, zegt Jaap Hengeveld.

“Onze Obstaclerun op maandag 22 april is vijf dagen voor Koningsdag. De run biedt een mooie kans om de prachtige binnenstad van Amersfoort sportief te verkennen.” Afgelopen jaar stonden er volgens de organisator zo’n 700 deelnemers klaar op het Eemplein voor een run over 2,5 of 4 kilometer. “Het weer was wat druilerig, maar de deelnemers lieten zich er niet door afschrikken!”, zegt Hengeveld. “Groepen vrienden, families, jong en oud; iedereen had zo veel plezier!”

Het organisatieteam van de Obstaclerun heeft de nodige ervaring met (sportieve) evenementen. Organisator Mik Borsten is bekend van onder meer de Marathon Amersfoort (op zondag 16 juni, red.) en Floor Visser van o.a. Rabobank Amersfoort Jazz en WinterparadIJS, de ijsbaan op het Eemplein. Het drietal wordt geholpen door Xander Timmerman van het Amersfoortse XL Adventure & Events. “De kortere afstand van 2,5 kilometer is uitstekend geschikt voor kinderen en telt acht opblaasobstakels”, legt Floor Visser uit. “Het parcours van 4 kilometer telt één obstakel extra en loopt door het moerasje bij de Hooglandsedijk, een prachtig stukje groen Amersfoort.”

“Alle opblaasobstakels staan overzichtelijk onder elkaar op de site”, zegt Floor Visser. “De laatste hindernis, op het Eemplein, is een waterglijbaan: heb je de bel laten rinkelen, dan ben je gefinisht.” Voor impressie van het evenement verwijst Visser naar de Facebook pagina waarop een nieuw fotoalbum van de eerste editie is geplaatst en de website waarop een korte filmimpressie staat. Deelnemers aan de 2,5 km betalen € 12,-, de 4 km kost € 15,-. Bij de inschrijving kan voor € 2,- extra een Obstaclerun Amersfoort medaille worden besteld en voor € 9,- een T-shirt.

www.obstaclerunamersfoort.nl

Reacties