Plastic Soup Surfer in Amersfoort

Foto: Plastic Soup Surfer

Op 16 maart komt de Plastic Soup Surfer naar Amersfoort. Hij gaat samen met Water Natuurlijk de Amersfoortse grachten plasticvrij maken. Water Natuurlijk, die de Plastic Soup Surfer heeft uitgenodigd, wil hiermee de aandacht vestigen op de plasticvervuiling van het oppervlaktewater, die zowel het dierenleven als de mens bedreigt. De actie start om 11.30 uur op de Vismarkt.

Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, strijdt met zijn uit plastic afval gebouwde surfboard tegen de plastic soup. In Amersfoort gaat hij de grachten op om daar plastic afval op te ruimen. Een deel van dat plastic komt immers uiteindelijk in de oceanen terecht en vormt daar de beruchte plastic soup.

Waterschapspartij Water Natuurlijk heeft de Plastic Soup Surfer uitgenodigd om naar Amersfoort te komen om de aandacht te vestigen op de problemen die plastic afval in het water veroorzaakt. Het is volgens Water Natuurlijk schadelijk voor zowel dier als mens. De waterschapspartij wil daarom af van plastic afval. Ze nodigt alle Amersfoorters uit om bij de opruimaktie aan te haken en te helpen plastic afval op te ruimen.

Hoewel het in Amersfoort gaat om plasticafval opruimen, willen de Plastic Soup Surfer en Water Natuurlijk vooral voorkomen dat er plasticafval in het water en uiteindelijk in zee komt. Ze willen daarom een ban op wegwerpplastic en vinden dat er statiegeld moet komen op plastic flesjes.

Merijn Tinga organiseerde al meerdere expedities waarmee hij aandacht voor de plastic soup vraagt. Zo deed hij in 2016 een poging de Noordzee over te steken op een van plastic flesjes gebouwd surfboard. In 2018 surfte hij van de Seinemonding in Frankrijk naar de monding van de Rijn in Nederland.

Water Natuurlijk zoekt zoveel mogelijk mensen die willen helpen de grachten, singels én de binnenstad van Amersfoort plasticvrij te maken. Wie wil komen helpen op zaterdag 16 maart is van harte welkom om 11.30 uur op de Vismarkt. Belangstellenden worden vriendelijk verzocht zich aan te melden op [email protected]

Reacties