Vrienden van Meander goed doel van Marathon Amersfoort

Foto: Meander Medisch Centrum

Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum is samen met het Toon Hermans Huis Amersfoort wederom aangemerkt als goed doel van de Marathon Amersfoort 2019. De opbrengst is bestemd voor oncologieprojecten, zoals een familiekamer, badkamer en informatiekoffer voor kinderen.

Floor, ambassadeur van de Vrienden van Meander, hoopt dat veel mensen meedoen: “Als ambassadeur van de Vrienden en oncologiepatiënt van Meander zie ik hoe belangrijk een prettige ziekenhuisomgeving is die bijdraagt aan ontspanning en afleiding.”

Voor ernstig zieke (long)patiënten in Meander is het fijn wanneer hun familie of naasten in de buurt zijn. Vrienden van Meander wil graag op de verpleegafdeling oncologie en longgeneeskunde een comfortabele familiekamer inrichten, waar familieleden en naasten zich af en toe kunnen terugtrekken.

Ook wil de stichting geld inzamelen voor de aankleding van een badruimte op de verpleegafdeling Oncologie Hematologie waar patiënten 24 uur per dag gebruik van kunnen maken. Een ander project is de aanschaf van speciale informatiekoffers voor gezinnen waarvan een vader of moeder in het Meander wordt behandeld voor kanker. Een kindvriendelijke informatiekoffer over kanker leert kinderen op een laagdrempelige manier wat er met hun vader of moeder aan de hand is, wat er gaat gebeuren en hoe zij hiermee om kunnen gaan.

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Dit betekent dat een groot aantal mensen van heel dichtbij te maken krijgt met de impact van kanker. In Meander worden jaarlijks bijna 7.000 nieuwe patiënten gezien met de diagnose kanker. Op de poli vinden jaarlijks 29.000 herhaal consulten plaats met de diagnose kanker. En in de kliniek worden wekelijks bijna 150 patiënten behandeld tegen kanker of krijgen zij behandelingen om het terugkomen van die kanker te voorkomen.

De Marathon Amersfoort vindt plaats op zondag 16 juni. Wie zich inschrijft voor één van de afstanden, kan een donatie doen voor deze goede doelen of een sponsorloop starten op www.vriendenvanmeander.nl/marathon.

Reacties