De Kinderjury gaat weer van start

Vanaf 6 maart kunnen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar weer meedoen met de Kinderjury en stemmen op hun favoriete kinderboeken van 2018. Ook bij de Bibliotheek Eemland kunnen de jonge juryleden hun stem uitbrengen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in verschillende vestigingen extra kinderactiviteiten.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland is een speciale hoek ingericht met alle jeugdboeken die in 2018 verschenen. Tot eind mei kunnen kinderen deze boeken lezen en beoordelen. Ze krijgen daarvoor een eigen leeslogboekje van de Bibliotheek. Door mee te lezen bepalen de kinderen niet alleen wat het beste kinderboek van 2018 is, maar ze maken ook nog eens kans op leuke prijzen.

In verschillende vestigingen zijn bijeenkomsten voor de Kinderjuryleden. Hier worden boekentips uitgewisseld en wordt “The Voice” gespeeld. Draai jij je stoel om voor een spannend boek? Tijdens de landelijke stemweek, 20 t/m 26 mei, stemmen de juryleden op hun top 3 van favoriete boeken. Zo bepalen zij samen welke kinderboekenschrijvers in de prijzen vallen.

Reacties