Kleine chimpansee geboren in DierenPark Amersfoort

Vrolijk geboortenieuws: er is een chimpansee geboren in DierenPark Amersfoort. “Tijdens mijn ochtendronde zag ik in de armen van chimpansee Chura een klein aapje liggen”, vertelt dierverzorger Teun Ent. “Een leuke verrassing en wij zien dat het erg goed gaat met moeder en jong.”

Met de komst van de kleine leven er nu tien chimpansees in de Amersfoortse dierentuin. “Het is erg leuk om te zien hoe de groep reageert op de nieuwkomer. De jongste spruit krijgt veel aandacht, vooral van de heren”, vertelt de dierverzorger. “Chura gedraagt zich als een echte moeder en zorgt goed voor haar jong.” 

Het geslacht van het jong is op dit moment nog niet bekend. “Het kleintje ligt veilig tegen de borst van moeder aan, dus wij hebben nog niet kunnen ontdekken of het een mannetje of vrouwtje is”, legt Teun uit. “Bezoekers moeten dan ook goed kijken om het kopje te spotten. Langzamerhand zal het jong vaker op de rug van moeder klimmen om op ontdekking uit te gaan en nog een tijdje later hopen wij de eerste stapjes mee te maken.” De kleine chimpansee is te bewonderen in DierenPark Amersfoort.

Reacties