Goud en Nederlands juniorenrecord voor Femke Bol

In een waanzinnige tijd van 53.24, ruim een seconde onder haar PR, pakt A-juniore Femke Bol het goud op de 400 meter tijdens het NK indoor voor senioren. Hiermee zet ze ook een hele dikke streep door het 28 jaar oude Nederlands juniorenrecord (53.82) wat op naam stond van Ester Goossens.

In een uiterst spannende race met vijf andere topatletes hield Femke het geduld tot het laatste rechte stuk om haar versnelling in te zetten en in de laatste meters, buitenom, het goud veilig te stellen. Met haar winst laat ze zien, wederom, een serieuze kandidaat te zijn voor de nationale 4×400 meter estafetteploeg.

Na wat blessureleed het afgelopen jaar en relatief weinig progressie is deze gouden race een meer dan welkome verrassing. Na vier indoortitels en vier outdoortitels op rij bij de junioren heeft Femke zich nu definitief op de kaart gezet in het seniorenveld.

Europees gezien stijgt Femke met haar tijd van een negende naar een tweede plaats voor atleten onder 20 jaar.

In de series 800 meter moest Annemarie Slangewal genoegen nemen met een zevende tijd, waarmee ze net buiten de boot viel voor de finale. Haar 2.15.56 was gezien haar nog durende herstel na een korte ziekte iets teveel gevraagd van het lichaam.

Arthur van Essen gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau. Met 8.83 op de 60 meter horden dook hij bijna 2/10e seconde onder zijn oude PR van 9.01. Joppe Stokvis evenaarde zijn PR van 8.72 op dezelfde afstand. Wim Vonk gaf met 9.09 1/100e toe op z’n beste tijd ooit.

Thomas Reijnders, kampioen 60 meter bij de masters, liet 7.28 op de klok zetten en strandde hiermee na een ronde. Zijn 7.20  van twee weken geleden blijft zijn beste seizoenstijd.

Ook Tijs Wijkamp moest genoegen nemen met een enkele race in de series. Zijn 51.65 op de 400 meter was ruim boven zijn PR van enkele weken eerder.

Thierry Belt liet 13.19 noteren tijdens het hink-stap-springen, maar moest vanwege een voetblessure voortijdig het veld verlaten. Ook het verspringen en 60 meter horden liet hij hierdoor verstek gaan.

Bekijk hier alle uitslagen van het NKIndoor voor senioren.

Bron: Av Altis

Reacties