Doortrappen in de provincie Utrecht

Foto ter illustratie
Foto: Provincie Utrecht

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat reikte op 12 februari de Gouden Trapper uit aan “De oudste fietser van Nederland”.

Deze verkiezing werd georganiseerd vanuit het landelijke programma Doortrappen, dat zich richt op het langer en veiliger fietsen van ouderen. De provincie Utrecht ondersteunt dit programma en helpt Utrechtse gemeenten om een ‘Doortrappen’-gemeente te worden.

De fiets is voor ouderen onmisbaar om fit te blijven, sociale contacten te onderhouden, vrijheid te ervaren en te genieten van stad, dorp en natuur. Fietsende ouderen blijven langer zelfstandig en zijn minder eenzaam. De provincie zet zich daarom samen met het Rijk in om ouderen veilig te laten dóórtrappen. De aanpak en de tools van het programma Doortrappen helpen daarbij.

Ook Utrechtse gemeenten kunnen nu vol aan de slag met Doortrappen, samen met lokale netwerken en maatschappelijke organisaties. Amersfoort is al sinds 2017 als pilotgemeente actief betrokken. De provincie Utrecht ziet ook graag dat andere Utrechtse gemeenten meedoen. Daarvoor heeft de provincie twee kwartiermakers aangesteld die de gemeenten kunnen adviseren en met raad en daad bij kunnen staan. Contactgegevens en informatie zijn te vinden op doortrappen.nl.

Reacties