Mondriaanhuis open op maandag in vakanties

Mondriaanhuis
Foto: Mondriaanhuis

In 2019 is het Mondriaanhuis tijdens de schoolvakanties van de regio Midden Nederland ook open op de maandag. Dit gebeurt voor het eerst op maandag 25 februari a.s. tijdens de voorjaarsvakantie. Het museum is dan open van 11.00 tot 17.00 uur.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort komt hiermee tegemoet aan de toegenomen vraag naar toeristische activiteiten op de maandag. In 2019 gaat het om de volgende maandagen: 25 februari (voorjaarsvakantie), 29 april (meivakantie), 22 en 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus (zomervakantie), 21 oktober (herfstvakantie), 23 en 30 december (kerstvakantie).

Kinderactiviteiten

Tijdens de schoolvakanties organiseert het Mondriaanhuis bovendien extra activiteiten voor kinderen. Zoals uiteenlopende workshops, waarin bijvoorbeeld servies wordt beschilderd in Mondriaanstijl of kinderen leren hoe je een abstract schilderij maakt. Daarnaast is het ook mogelijk om in het museum een speurtocht te doen of te knutselen in het Doe-het-zelf-atelier. De kinderworkshops kosten € 2,50 (exclusief entree voor het museum). De overige activiteiten zijn gratis bij museumbezoek.

Over het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan. De pionier van de abstracte kunst werd hier op 7 maart 1872 geboren als zoon van een hoofdonderwijzer. In het Mondriaanhuis reizen bezoekers door het leven van Piet Mondriaan: van Amersfoort naar Amsterdam en via Parijs uiteindelijk naar New York. Zij maken kennis met zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Het Mondriaanhuis maakt daarbij gebruik van diverse audiovisuele technieken, waardoor je wordt meegenomen in de artistieke zoektocht van de kunstenaar.

Reacties