Gluren Bij De Buren de springplank voor cabaretière Mariska Boer

Mariska Boer tijdens Gluren Bij De Buren
Foto: Mariska Boer

Dat het festival Gluren Bij De Buren een springplank is voor jong talent, bewijst Amersfoortse Mariska Boer. In 2016 studeerde ze af aan de theateropleiding en vorig jaar deed ze voor het eerst mee aan Gluren Bij De Buren in Amersfoort.

Dat bleek het begin van haar carrière als cabaretière. Nu gaat het zelfs zo goed dat ze met haar nieuwe voorstelling “Wirwar” ook door de rest van Nederland speelt.

Ze heeft de première van haar voorstelling al in Amersfoort gespeeld, maar nu komt ze nog één keer terug. Deze keer niet in Theater De Lieve Vrouw, maar in huiskamertheater “De Instee”. Een mooi oud pand in het centrum van Amersfoort op de Zuidsingel 45a. Het is een klein knus theatertje wat direct een intieme huiselijke sfeer oproept.

Mariska Boer: “Na de première in Theater De Lieve Vrouw, ontdekte ik dat mijn voorstelling meer geschikt is voor kleine knusse zaaltjes. Dan ontstaat er werkelijk magie!”

Dat deze intieme setting werkt, bewijst haar optreden tijdens Gluren Bij De Buren afgelopen zondag, toen ze een promo van haar voorstelling Wirwar speelde. Het kwam los in de zaal!

Mariska Boer: “Het voelt alsof ik samen met het publiek rond het haardvuur zit en we dan samen in een verhaal stappen. Of in dit geval een rollercoaster. Er ontstaat een band, een samenzijn, een feestje. Prachtig!”

“Wirwar” gaat over de rollercoaster van het leven, de ups en de downs. En dan stelt Boer de vraag… “Hoe ga je daar mee om? Wat kies je? Gooi je je armen in de lucht? Of klamp je je vast aan je karretje?”. Op 24 februari is de voorstelling te zien in Theater De Instee, Zuidsingel 45a, om 15.00 uur. Reserveren: [email protected] of bel 06-29234498. (Leeftijd: 16+)

 

Reacties