Fietstocht D66 door de provincie Utrecht

Lyke Veen D66 Provinciale Staten
Foto: D66

Dit weekend (15, 16 en 17 februari) organiseert D66 een fietstocht door de provincie Utrecht: 3 x 66 km, elke dag een andere route. We fietsen naar plaatsen waar provincie, gemeenten en andere organisaties samenwerken aan oplossingen voor een duurzame toekomst van Utrecht op het gebied van energie, natuur en water.

Op zondag 17 februari fietsen we van Baarn naar Rhenen. D66 Tweede Kamerlid Matthijs Sienot, gedeputeerde Pim van den Berg, locodijkgraaf Frans ter Maten en wethouders Theo Stroo en Hans Boerkamp fietsen ook mee. Lyke Veen, kandidaat voor D66 voor de provinciale verkiezingen (foto) fietst de hele 3 x 66 km.

We bekijken van dichtbij het zonneveld langs de A1 in Eemnes, bezoeken in Amersfoort een slim plein voor elektrische auto’s en in Leusden een wijk waar een NOM-renovatie in volle gang is. Frans ter Maten, loco-dijkgraaf van waterschap Vallei en Veluwe, fietst met ons mee door de Gelderse Vallei, en vertelt over stuwen, sluizen en vistrappen. In Veenendaal bezoeken we een bijzonder waterproject midden in de stad en we eindigen de dag in Rhenen, waar een berg voor veel wateroverlast zorgt. Iedereen is van harte welkom! U kunt de hele route meefietsen, of alleen een stukje. Ga voor de hele route en de opstapplaatsen naar https://provincieutrecht.d66.nl/fietstocht/ of neem contact op met de afdeling van D66 in uw woonplaats.

Zondag 17 februari 09.30 uur: vertrek vanaf station Baarn. Route: Baarn-Eemnes-Soest-Amersfoort-Leusden-Veenendaal-Rhenen. Met medewerking van onder andere Klimaatmissie Nederland en Waterschap Vallei en Veluwe.

Reacties