400 bezoekers naar Het Voorleesfestival

Hakim leest voor
Foto: Bibliotheek Eemland

Theatervoorstellingen, voorlezen en zoeken naar Harry de kat. Honderden kinderen genoten 27 januari tijdens het Voorleesfestival van alle activiteiten in het Eemhuis. Dit keer draaide het festival om het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. In totaal waren er ruim 400 kinderen en ouders in het Eemhuis.

Het thema van het festival was de vermissing van Harry de kat. Harry is een karakter uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Bezoekers konden tijdens het festival meehelpen zoeken naar Harry. Daarnaast waren er theatervoorstellingen, konden kinderen zelf acteren in een meespeelvoorstelling, meedoen aan workshops bij Scholen in de Kunst of dansen in de een kinderdisco. Vooral het optreden van Hakim (bekend van Sesamstraat) was erg populair.

Volgens organisator Lies Pannevis van de Bibliotheek Eemland was het festival een succes: “We kregen als enige klacht te horen dat er te veel te doen was waardoor mensen echt een keuze moesten maken. Dat laat zien dat de bezoekers de activiteiten geslaagd vonden.” Of er volgend jaar weer een editie komt? “Zeker weten!”
Het voorleesfestival werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland in samenwerking met MBO Amersfoort. De mbo-leerlingen zorgden ook voor het entertainment: ze deden dansjes met de kinderen en liepen verkleed rond als Harry de kat, politie en boef.

Reacties