Vestiging PsyMens in nieuw Gezondheidscentrum in Vathorst

De directeuren/oprichters van PsyMens en de huisartsen van Huisartsenpraktijk Vathorst feliciteren elkaar met de nieuwe samenwerking. Vlnr: Huisarts Jan Pier van Kooten, Directeur Hans Lammers, Directeur Gieta van der Pompe, Huisarts Frans Fluitsma
Foto: Gezondheidscentrum Heideweg

In het nieuwe Gezondheidscentrum Heideweg in Vathorst vestigen zich op uitnodiging van de Huisartsenpraktijk Vathorst meerdere zorgaanbieders. Een daarvan is PsyMens, een kleinschalige GGZ-instelling uit Utrecht.

Jeugd-ggz

Namens PsyMens tekenden afgelopen donderdag 10 januari Directeur Behandelzaken Gieta van der Pompe en mede-oprichter en Directeur Hans Lammers de huurovereenkomst met de huisartsen Jan Pier van Kooten, Marieke van Eekert en Frans Fluitsma van Huisartsenpraktijk Vathorst. PsyMens zal met een team van 3 psychologen en 1 psychiater aanwezig zijn in het Gezondheidscentrum Heideweg en legt zich op deze locatie met name toe op de jeugd-GGZ voor kinderen tot 18 jaar, en Infant Mental Health voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Gezien de jonge bevolkingssamenstelling in Vathorst en de problematiek van nieuwbouwwijken verwachten zij zeer van toegevoegde waarde te kunnen zijn in de wijk.

Juiste aanpak

Jan Pier van Kooten en Gieta van der Pompe zijn enthousiast over de aanstaande samenwerking. Jan Pier van Kooten: “Binnen het nieuwe gezondheidscentrum zoeken we de samenwerking om de beste behandeling voor de patiënt te realiseren. Wij als zorgverleners zitten in hetzelfde gebouw, op dezelfde verdieping, hoe makkelijk is het dan om samen te overleggen over de juiste aanpak van een casus.”
Gieta van der Pompe: “De vestiging in het gezondheidscentrum maakt het mogelijk om korte lijnen met de andere zorgverleners te onderhouden. We kunnen makkelijker overleggen over een verwijzing, leren van elkaars specialiteiten, en indien nodig eenvoudig extra vormen van zorg inschakelen voor een behandeling, zoals fysiotherapie of logopedie.”

Het nieuwe Gezondheidscentrum Heideweg is de tweede vestiging van Huisartsenpraktijk Vathorst en opent op 18 maart 2019 haar deuren.

Over Huisartsenpraktijk Vathorst

Huisartsenpraktijk Vathorst is een (kind-)vriendelijke, laagdrempelige en professionele praktijk waar de patiënt en goede zorg centraal staat. Het is een samenwerkingsverband tussen de huisartsenpraktijk van dokter Fluitsma en de huisartsenpraktijk van dokter Van Kooten & Van Eekert. Door de groei van Vathorst werken in beide praktijken inmiddels meerdere huisartsen.
De huisartsen werken samen met zeven doktersassistenten, twee praktijkverpleegkundigen en drie praktijkondersteuners GGZ. Samen vormen zij met de huisartsen één team. In het voorjaar van 2019 wordt naast de locatie aan de Wervershoofstraat 367een tweede locatie in Vathorst in gebruik genomen, deze bevindt zich aan de Heideweg 246. Huisartsenpraktijk Vathorst heeft ruimte voor nieuwe patiënten.

Reacties