JvO Gymnasium Amersfoort opnieuw excellent

JvO-leerlingen hangen bouwvlag op het middenschip van hun school in aanbouw
JvO-leerlingen hangen bouwvlag op het middenschip van hun school in aanbouw
Foto: JvO Gymnasium Amersfoort

Voor de vijfde keer op rij is het JvO Gymnasium Amersfoort door de onderwijsinspectie als ‘excellent’ beoordeeld. De school behoort tot de beste gymnasia van Nederland en mag de komende drie jaar de titel ‘Excellente School’ voeren.

Voorwaarde voor deelname aan het excellentietraject is een goede beoordeling van de onderwijsinspectie op alle kwaliteitskenmerken, van onderwijsresultaten tot sociale veiligheid, van pedagogisch klimaat tot leerlingondersteuning. Daarnaast moet een school zich onderscheiden van andere scholen door uit te blinken op een bepaald gebied.

Rector Cees van Lent is vooral trots op de vele programma’s die het JvO heeft om leerlingen die meer willen of kunnen te stimuleren om hun talent ook echt te benutten. Van Lent: “Onze leerlingen zijn intelligent en hebben het in zich om de stap te maken naar een universitaire opleiding. Dat lijkt gewoon op een gymnasium, maar gemakkelijk kunnen leren is voor lang niet al onze leerlingen vanzelfsprekend. Voor sommige leerlingen is leren leren een ingewikkelde zoektocht. Onze programma’s zijn erop gericht leerlingen ertoe te brengen dat ze echt het beste in zichzelf naar boven halen.”

Contouren nieuwbouw eindelijk zichtbaar 

Het JvO, dat nu nog tijdelijk gehuisvest is in een gebouw aan de Zangvogelweg, kijkt reikhalzend uit naar de oplevering van hun eigen, drastisch verbouwde pand aan het Thorbeckeplein. Afgelopen week bezocht de rector de bouwplaats met een delegatie van de leerlingenraad. Daar worden nu eindelijk de contouren zichtbaar van het geheel nieuwe middenschip van de school, na maanden van slopen en verbouwen van de bestaande gedeelten van de school.

De leerlingenraad volgt de bouw op de voet. De inrichting van de school komt mede tot stand op basis van inbreng van de leerlingen. Sarah:  “Er komen in het nieuwe gebouw twee aula’s en veel ruimten om lekker te kunnen leren en gezellig te ontspannen. Rowan voegt toe: “Wij hebben onze wensen kunnen aangeven bij de bouwer en daar wordt echt rekening mee gehouden. Het krijgt allemaal een hele nieuwe, moderne look.” Hij ziet nog een belangrijk pluspunt van het nieuwe pand: “Eindelijk krijgen we goede ventilatie. Niet meer zo heet in de zomer!”

Nieuw schooljaar

De bouw ligt op schema. De planning is erop gericht om het nieuwe schooljaar te starten in het (ver)nieuw(d)e gebouw. Tijdens de open avond, op vrijdag 25 januari, richt de school een kleine expositie in, zodat groep 8-ers al een beetje een beeld krijgen van hun nieuwe school als ze voor het JvO kiezen.

Bijlage: Foto JvO-leerlingen hangen bouwvlag op het middenschip van hun school in aanbouw.

Reacties

Cookieinstellingen