Hooglandse Jennifer Boer 2e op NK Gewichtheffen

Dit weekend vond het NK Gewichtheffen plaats in Amsterdam bij CrossFit Flames XL. De Hooglandse Jennifer Boer pakte het zilver in de gewichtsklasse -87 kilo.

Tijdens het NK Gewichtheffen komen de atleten uit op twee onderdelen met elk drie kansen om een zo hoog mogelijk gewicht te tillen. In het eerste onderdeel trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging tot boven het hoofd (snatch). Bij het tweede onderdeel het stoten slaat de atleet de halter eerst voor tot op de schouders en stoot deze daarna in één keer uit (clean & jerk). De atleten worden opgeroepen op basis van oplopende gewichten en zijn onderverdeeld naar verschillende lichaamsgewicht klassen.

Jennifer Boer traint sinds september bij FitFactorij in Amersfoort nadat ze voor haar werk in Las Vegas gevestigd was en bij Las Vegas Barbell heeft getraind. Haar Amerikaanse coach Billy Bybee is nog steeds verantwoordelijk voor haar programmering. En dat werpt zijn vruchten af. In combinatie met de coaching van Harold Pijcke van het team North West Weightlifting, waar Jennifer deel van uitmaakt, leverde ze een mooie prestatieverbetering ten opzichte van vorig jaar toen ze 4e werd. Met uiteindelijk 66 kilo op de snatch en 83 kilo op de clean & jerk wist Jennifer het zilver te veroveren in de gewichtsklasse tot 87 kilo.

 

Reacties