Jermaine helpt kansarme jongeren in Gambia

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Jermaine Ernst uit Amersfoort zit nu in zijn 2e jaar van de opleiding van het Defensie en Veiligheid College in Nieuwegein. Hij en zijn klasgenoten gaan naar Gambia om daar scholen op te knappen en de kinderen te helpen.

Educatie en cultuur

In Gambia leven veel kinderen en jongeren voor wie een kleurrijke toekomst niet vanzelfsprekend is. Future for Young People zet daarom educatieve en culturele projecten op voor kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van 4 t/m 25 jaar. De leerlingen van de opleiding van het Defensie en Veiligheid College gaan naar Gambia van 4 t/m 20 februari 2019 om te helpen met deze projecten. Zo gaan ze lokalen verven en opleuken, scholen beter en veiliger maken, afval in en rondom de scholen opruimen en het met de kinderen hebben over normen en waarden. Jermaine kijkt erg uit naar deze reis. “Ik vind het heel leuk om naar het buitenland te gaan met mijn klasgenoten om daar kinderen te kunnen helpen”, zegt Jermaine.

Jaarlijks terugkerende activiteit?

Het Veiligheid en Defensie College wil van deze reis een jaarlijks terugkerende activiteit maken voor de 2e jaars studenten. Twee jaar geleden werd deze leerzame reis voor het eerst gemaakt. Dit jaar gaat de groep van 20 jongens en 1 meisje naar Gambia om te werken met kansarme jongeren.

Sponsoractie

Om deel te kunnen nemen aan deze reis wordt van de leerlingen verwacht dat ze sponsorgeld inzamelen, € 1.100,- per persoon. Jermaine zit nu op ongeveer € 580,-, nog even te gaan dus. Wil jij deze leerlingen en de kinderen uit Gambia helpen? Dan kan je doneren via het volgende rekeningnummer, al is het maar een kleine bijdrage.

NL50 INGB 0000 4074 90, ovv: Gambia

Reacties