Nieuwjaarsreceptie Keiroze wordt viering van diversiteit

Foto: Publiek domein

Het ondertekenen van de Nashville-verklaring heeft in de afgelopen dagen veel stof doen opwaaien. Ook in Amersfoort is aandacht voor een tegengeluid tegen de ondertekening van deze verklaring.

Vanuit verschillende hoeken is er met ongeloof, verbijstering en afschuw gereageerd op het deel van de inhoud van deze verklaring waarin gesteld wordt dat homoseksuele onreinheid en transgenderisme zondig zijn. Sterker nog, beiden worden beschouwd als een ziekte die volgens de samenstellers van de verklaring genezen kan worden. Het ondertekenen van een verdrag als dit, werkt niet bevorderlijk in het acceptatieproces en zorgt voor afstand in plaats van toenadering.

Stichting Keiroze is trots op wat er inmiddels is bereikt met betrekking tot de LHBTI-emancipatie en we willen graag het belang van diversiteit in de maatschappij benadrukken. Zij neemt een standpunt in tegen alle ideologie├źn en overtuigingen die homoseksualiteit en transgenderisme afkeuren.

Om die reden komt Keiroze aanstaande zondagmiddag om 14:30 uur samen om de diversiteit te vieren, waarbij vooral wordt uitgedragen dat ze streven naar verbinding in plaats van uitsluiting. Verbinding is hun onze ogen noodzakelijk om tot acceptatie te komen, acceptatie die verder gaat dan homoseksualiteit en transgenderisme. Op de Hof in het centrum van Amersfoort zal deze middag een grote roze kerk staan waarin men elkaar kan ontmoeten en het glas kan heffen op een diverse en kleurrijke samenleving, daarbij is iedereen van harte welkom!

 

Reacties