Goede start voor ondernemers met duurzame ideeën  

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Heeft u een goed idee dat de circulaire en CO₂-neutrale stedenbouw in Amersfoort verder kan brengen? En zoekt u hulp om dat idee uit te werken in een realistische business case? Schrijf u dan in voor de Duurzame Uitdaging Amersfoort. Met dit ontwikkeltraject wil de gemeente potentiële vernieuwers helpen om een goede start te maken.

Start-ups en andere ondernemers met ambitieuze projecten krijgen een traject aangeboden om hun business model levensvatbaar te maken. Het gaat om nieuwe producten of diensten op het gebied van circulaire stedenbouw (ontwerp, uitvoering, bouw, sloop) en/of projecten die bijdragen aan de CO₂-vermindering. Dit kan een project zijn dat de stad als geheel beïnvloedt, of een stadsdeel, straat, park of gebouwen/woningen. Het project moet een link met de stad Amersfoort hebben – als thuisbasis of potentiële markt – en opschaalbaar zijn.

Amersfoort CO2-neutrale en afvalloze stad

De Duurzame Uitdaging is ontstaan vanuit de ambitie van de gemeente Amersfoort om in 2030 een CO2-neutrale en afvalloze stad te zijn. Omdat er fors gebouwd gaat worden, liggen er veel kansen voor de bouw- en sloopsector om bij te dragen aan deze ambitie. Samen met het Kennislab voor Urbanisme werd in 2018 al een succesvolle editie van de Duurzame Uitdaging georganiseerd. Om meer mensen de kans te geven om mee te doen, is het ontwikkeltraject verplaatst van december naar maart.

Snel aanmelden

Maximaal tien projecten kunnen deelnemen aan de Duurzame Uitdaging. Dat bestaat uit een tweedaagse workshop Business Model Canvas en pitchtraining (7 en 21 maart) en een pitchavond (11 april) voor een professionele jury die onder meer bestaat uit een wethouder van de gemeente Amersfoort en private investeerders. Deelname aan de Duurzame Uitdaging is gratis; aanmelden kan tot 22 februari via www.duurzameuitdaging.nl.

Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling

Deelname aan de Duurzame Uitdaging kan ook initiatiefnemers helpen die een aanvraag willen indienen bij het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling en hun business model daar nog voor willen aanscherpen. Deze subsidieregeling is er voor de uitvoering van duurzame en vernieuwende ideeën in Amersfoort. Vanaf 14 januari is het Toekomstfonds weer geopend voor nieuwe initiatieven.

Reacties