Stemmen op lokale vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Foto: Vrijwilligersprijzen.nl

Ruim 60 gemeenten hebben vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de ‘Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen. Het publiek kan uit deze projecten en vrijwilligers een favoriet kiezen. Het project en de vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen kan tot en met 11 februari 2019 via www.vrijwilligersprijzen.nl

Jury- en publieksprijzen

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek dat t/m 11 februari 2019 via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn of haar favoriete project en vrijwilliger.

Lokale aanmeldingen

Ook dit jaar speelden gemeenten weer een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. In totaal hebben 60 gemeenten ruim 130 projecten en vrijwilligers aangemeld. Een overzicht van alle gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten.

Selectiecriteria

De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe zij met vrijwilligers het verschil maken voor hun omgeving of gemeente of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 15 februari 2019. Minister Hugo de Jonge van VWS reikt de prijzen uit.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie

Reacties