Een hartverwarmende dag in de Winter Efteling

Op zaterdag 22 december organiseerde stichting Het Vergeten Kind een hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen en hun opvoeders in de Efteling. Burgemeesters en wethouders van 37 gemeenten gingen die dag samen met kwetsbare gezinnen uit hun gemeente op stap om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Vanuit Amersfoort gingen twee bussen richting Kaatsheuvel.

De activiteit maakte onderdeel uit van de kerstcampagne van stichting Het Vergeten Kind. Met deze campagne vraagt de stichting aandacht voor kwetsbare kinderen tijdens de feestdagen. Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke periode is waarin ze zich anders, eenzaam en verdrietig voelen. In totaal vertrokken er circa 1500 kinderen in speciale Hartenhuis*-bussen richting Efteling.

Een dag lang plezier

’s Morgens rond 10.30 uur kwamen de eerste Hartenhuis-bussen vol kinderen al het parkeerterrein op rijden, vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen letterlijk het park in. Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten was er een lunch, waarna ze zich weer bij hun inwoners voegden om samen het prachtige park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen.

Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind: “De kinderen hebben vandaag een heerlijke, onbezorgde dag gehad. Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en ‘hun’ kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid.”

Campagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’

De hartverwarmende dag is onderdeel van de landelijke kerstcampagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’. Het Vergeten Kind vraagt in december aandacht voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje. Het absolute klapstuk in het boekje is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Via www.hetvergetenkind.nl/kerst kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

* Het hartenhuis is een symbool van Het Vergeten Kind. Het staat voor een liefdevol thuis, iets wat elk kind behoort te hebben.

Reacties