Minister Hugo de Jonge in de bediening bij kerstdiner

Hugo de Jonge in actie tijdens kerstdiner van het KPN Mooiste Contact Fonds
Foto: Michel Porro

Het jubileumjaar van het KPN Mooiste Contact Fonds wordt deze maand feestelijk afgesloten met kerstdiners voor onder andere eenzame ouderen en mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de bedrijfsrestaurants van de KPN kantoren in Den Haag, Groningen, Amersfoort en Rotterdam ondergedompeld in kerstsfeer.

Medewerkers van KPN konden zich aanmelden om mee te helpen in de bediening, als kerstman, bij de garderobe of in de keuken. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) was zo enthousiast toen hij van dit initiatief hoorde dat hij gisteravond eigenhandig is komen helpen in de bediening.  De Jonge: “Eenzaamheid is een van de grootste sociale vraagstukken van onze tijd. We mogen ons niet neerleggen bij het feit dat grote groepen in onze samenleving zich eenzaam voelen. We moeten de samenleving weer aan de praat krijgen. Letterlijk. En als er één organisatie is die die daar wel raad mee weet is het KPN wel.”

Naast een heerlijk kerstdiner dat door De Jonge werd geserveerd, was er ook een optreden van pianiste Iris Hond. En na een bingo met prijzen verscheen Frans Bauer ten tonele: “Wat een prachtig initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds. Het draait vanavond om aandacht en tijd voor elkaar. ‘Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij’ sluit goed aan bij de kerstgedachte”.

Kerstlunch in Het Concertgebouw voor daklozen met Iris Hond

Naast de kerstdiners bij KPN op kantoor organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds ook een muzikale kerstlunch voor daklozen op maandag 17 december in Het Concertgebouw in Amsterdam. Na de kerstlunch worden de aanwezige gasten getrakteerd op een optreden van Iris Hond.

Tweeduizend vrijwilligers

Meer dan 2.000 vrijwilligers van KPN leveren jaarlijks een bijdrage aan het fonds. Naast de inzet van vrijwilligers maakt het KPN Mooiste Contact Fonds ook projecten mogelijk middels financiele en technische ondersteuning.

Reacties

article
28513
Het jubileumjaar van het KPN Mooiste Contact Fonds wordt deze maand feestelijk afgesloten met kerstdiners
https://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/28513/minister-hugo-de-jonge-in-de-bediening-bij-kerstdiner/
2018-12-14T21:01:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/12/14210006/unnamed-171.jpg
Nieuws, Zakelijk