Gouden Boekjes-tentoonstelling komt naar de Bibliotheek Het Eemhuis

Foto:

De Gouden Boekjes zijn bekend van titels als ‘De Hondenmatroos’, ‘Bij Kiki thuis‘, ‘De Kladderkatjes’ en ‘De Krantenpoes’. Al deze titels, en meer, zijn vanaf 17 december in Het Eemhuis te zien tijdens een tentoonstelling. Een speurtocht voert bezoekers langs alle afbeeldingen en objecten.

Enkele illustraties uit de Gouden Boekjes-serie komen in de Bibliotheek het Eemhuis tot leven! Kinderen kunnen zich verkleden als Kipper de hondermatroos, of in de circuswagon van Pietepaf kruipen. De tekeningen zijn levensgroot gemaakt en vanaf 17 december tot en met 11 januari door het hele Eemhuis te bewonderen. Bezoekers kunnen een speurtocht doen die hen langs de hele tentoonstelling leidt. Deze speurtocht is gratis af te halen aan de balie.

Over De Gouden Boekjes

De Gouden Boekjes zijn al meer dan 65 jaar een begrip in Nederland. Boeken als ‘De Hondenmatroos’ en ‘Bij Kiki thuis’ zijn door heel het land in boekenkasten en op nachtkastjes terug te vinden. De Gouden Boekjes, die door uitgeverij Rubinstein worden uitgegeven, zijn te herkennen aan de kenmerkende gouden rand.

Reacties