YMCA Nederland lanceert campagne ‘Zin in YMCA’  

YMCA-jeugdwerk
Foto:

YMCA Nederland lanceert per 7 december de landelijke ‘Zin in YMCA’ campagne. De campagne is opgezet als een van de 38 proeftuinen in het kader van de maatschappelijke diensttijd van de Rijksoverheid. Het project maatschappelijke diensttijd laat jongeren met vrijwilligerswerk in aanraking komen.

Binnen dit project gaan jongeren tussen de 16-28 jaar aan de slag als vrijwilliger bij de YMCA. Ze kunnen hun eigen idee uitvoeren of kiezen uit één van de door YMCA Nederland gedefinieerde jobs zoals Social Media Held(in), begeleider van kinderactiviteiten of kampstaf tijdens de zomerkampen. De jongeren leren nieuwe vaardigheden, doen ervaring op voor op hun CV en komen erachter dat ze met vrijwilligerswerk iets doen voor zowel zichzelf als voor een ander.

Door vrijwilligerswerk bij de YMCA te doen, ontdekken jongeren waar hun talent ligt, vergroten ze hun zelfvertrouwen én netwerk. De YMCA verzorgt training en begeleiding om activiteiten of projecten te organiseren. Na afloop krijgen de vrijwilligers een certificaat van de opgedane skills en getoonde inzet. De YMCA mag ook als referentie op het CV gezet worden.

YMCA is trots gekozen te zijn door jongeren en experts als één van de proeftuinen voor de maatschappelijke diensttijd. Het Rijk heeft 25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de maatschappelijke diensttijd. Vanaf 2021 loopt dit op tot 100 miljoen euro. Volgens Paul Blokhuis, staatssecretaris van VWS, is de maatschappelijke diensttijd bedoeld “voor jongeren zelf, om kennis en praktische ervaring op te doen, maar ook om in contact te komen met andere jongeren en ouderen die ze normaal gesproken niet dagelijks tegen het lijf lopen.”

Zin in YMCA? Doe mee! Kijk voor meer informatie en om in te schrijven als vrijwilliger op https://www.zininymca.nl/.

Over de YMCA

YMCA is een wereldwijde jongerenorganisatie voor en door jongeren. YMCA is een non-profit organisatie die een plek creëert waar jongeren zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen ongeacht achtergrond, geloofsovertuiging of afkomst.

Jaarlijks gaan zo’n 1000 vakantiegangers mee op de (internationale) zomerkampen en er zijn 200 lokale jeugdclubs aangesloten bij YMCA Nederland. In Nederland bestaat de YMCA al 165 jaar en wereldwijd al sinds 1844. In 119 landen bereiken alle YMCA’s samen 45 miljoen mensen.

Reacties

Cookieinstellingen