Nieuwe Erven biedt meer dan een podium

Foto:

Nieuwe Erven is al tien jaar een geliefde plek voor nog onbekende muzikanten, theatermakers en dichters. In 2019 gaat Nieuwe Erven meer aan de weg timmeren. Elke donderdagavond is er een cultureel programma aan de Heiligenbergerweg 144.

Met het plan „MEER DAN EEN PODIUM” speelt Nieuwe Erven in op de gemeentelijke Cultuurvisie die ruim baan geeft aan cultuurmakers. Gemeenteraadsleden van Amersfoort hebben dit plan op 30 november in ontvangst genomen uit handen van Hannah Ebbinge, directeur van Nieuwe Erven.

Aanwezige raadsleden waren: Linda van Tuyl, Ivo Beekers en Simone Kennedy. In 2019 gaat Nieuwe Erven zelf op zoek naar nog onbekende talenten in de stad, om te beginnen in de zogenaamde urban art, hiphop, spoken word. Coen Witteveen, saxofonist met ervaring in de cultuureducatie, neemt het initiatief. Hij brengt talenten in contact met ervaren artiesten die als coach gaan optreden.

Nieuwe Erven verwacht van de gemeenteraad en de wethouder steun voor het Meerjarenplan Meer dan een podium. Volgens het Meerjarenplan 2019-2023 kan Nieuwe Erven uitgroeien tot dé culturele broedplaats voor podiumtalenten, muziekmakers en theatermakers.

Reacties