Buurkracht verrijkt Amersfoort met tijdelijk kunstwerk

Foto: Buurtkracht

Van vrijdag 7 december tot en zondag 9 december werkt 3D-kunstenaar Matthew May in het centrum van Amersfoort aan een groot en opvallend kunstwerk.

Inwoners en bezoekers van de stad zijn welkom om van heel dichtbij mee te kijken met de totstandkoming ervan. Vanaf zondag kan iedereen bovendien een unieke bijdrage leveren aan het eindresultaat door deel uit te maken van het werk. De actie is bedacht door Buurkracht, een maatschappelijke initiatief dat gelooft dat wijken en buurten een positieve impuls krijgen als buurtbewoners met elkaar in contact komen en samen tot actie overgaan.

Matthew May is op vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 17 uur aan het werk en zondag om 13 uur wordt het 3d-kunstwerk opgeleverd. De locatie is Arnhemsestraat in Amersfoort, tegenover Bagels & Beans.

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website www.buurkracht.nl. Meer dan 300 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

Reacties