Kruispunt Doornseweg krijgt nieuwe verkeerslichten

Foto:

Van 4 tot en met 6 december 2018 vervangt de provincie Utrecht de verkeerslichten op het kruispunt van de provinciale weg N227 (Doornseweg) met de kolonel H.L. van Roijenweg in Leusden.

De vervanging is nodig omdat de verkeerslichten aan het eind van hun levensduur zijn. Nieuwe en slimme verkeerslichten gaan zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

  • Het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg.
  • Het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek.
  • Het vervangen van de masten en de lampen van de verkeerslichten. De nieuwe LED-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.
  • Het aansluiten en inregelen van de nieuwe software.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden op 4, 5 en 6 december blijft de hoofdrijbaan gewoon open. De aansluiting naar de parallelweg wordt gedurende de werkzaamheden indien nodig afgesloten tussen 09:00 uur ’s ochtends en 15:00 uur ’s middags. Omleidingsroutes worden aangegeven langs de weg en alle panden blijven bereikbaar. Fietsers kunnen de werkzaamheden altijd passeren en in noodgevallen krijgt het calamiteitenverkeer altijd een snelle doorgang.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het slijpen in het asfalt kan de nodige herrie geven.

Slimme verkeerslichten

In de nieuwe verkeersregeling is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

Bron: provincie Utrecht

Reacties