De weg op tegen prostaatkanker

Kees en Theo van Os (laatsgenoemde komt uit Leusden) gaan van 25 januari t/m 3 februari 2019 meedoen aan de expeditie “Moose ff weg”. Met nog 8 andere teams rijden zij per auto ruim 6000 km via de Baltische staten, Finland naar Lapland en terug via Zweden en Denemarken.

Een fantastische tocht onder winterse omstandigheden en temperaturen tot vèr onder het vriespunt! Deze uitdaging gaan zij niet voor niets aan.

Een expeditie met een doel

Bij Kees is eind vorig jaar prostaatkanker geconstateerd, in een vrij ver stadium. Bijna te laat eigenlijk, want er was al sprake van uitzaaiingen in de botten. Hij was daar dus nooit eerder op onderzocht. Een intensieve behandeling met chemo en veel medicijnen in het afgelopen jaar hebben de ziekte voorlopig onder controle gekregen. Dat had anders gekund en gemoeten.
Met hun deelname aan Moose ff Weg steunen Kees en Theo van Os ProstaatKankerstichting.nl met hun bewustwordingscampagne, namelijk: ‘een oproep aan alle mannen van 50+ om jaarlijks preventief hun PSA-waarde te laten controleren bij de huisarts’.

“Zolang er nog geen landelijk preventief bevolkingsonderzoek is, gaan we ervoor zorgen dat er goed voorlichtingsmateriaal komt, waarmee we mannen van 50 jaar en ouder èn huisartsen bewust maken van het belang van regelmatige PSA-controle,” aldus de broers.

Ga naar www.protesttegenprostaatkanker.nl en volg Kees en Theo tijdens hun reis en kijk hoe je dit bijzondere initiatief kunt steunen door middel van een donatie, sponsoring, schenking of een challenge!

Reacties