250 scholieren maken kerststukjes voor ouderen

Foto: Publiek domein

Op vrijdag 7 en maandag 10 december maken voor de tweede keer ruim 250 scholieren uit Amersfoort kerststukjes speciaal voor ouderen in de wijken Kattenbroek en Hoogland.

De bedoeling is om ouderen in het zonnetje te zetten. Zij hebben immers in de jaren 50 en 60 Nederland weer opgebouwd en stonden aan de wieg van de welvaart zoals we die nu kennen. Ouderen zijn waardevol voor ons allemaal en verdienen een kerststukje!

De ruim 250 scholieren van openbare basisscholen obs de Dubbelster (Kattenbroek) en Jenaplanschool de Bieshaar (Hoogland) maken onder begeleiding van Florina Bloemenworkshops van bloemist Godelieve van den Hengel, vele hulpouders en vrijwilligers honderden kerststukjes. De Felini Foundation organiseert deze kerststukjes actie. Deze stichting bevordert de communicatie tussen generaties met vrolijke, positieve projecten binnen onder meer de bloemen of muzikale wereld.

Supermarkt Picnic verzorgt weer de logistiek. Een delegatie van kinderen overhandigt zelf kerststukjes aan ouderen. Er komen diverse uitgiftepunten, waaronder basisschool de Bieshaar zelf. Deze kerstactie ontvangt subsidie van het buurtbestuur Kattenbroek/Hoogland.

Reacties

Cookieinstellingen