Herstellen met bedfiets

Foto: Meander medisch centrum

Dankzij de opbrengst van de Oliebollenactie van vorig jaar is een speciale bedfiets aangeschaft voor patiënten die lang in het ziekenhuis moeten verblijven. Deze patiënten, bijvoorbeeld op de afdeling longgeneeskunde, zijn niet fit genoeg om uit bed te komen. Hun conditie gaat zonder beweging sterk achteruit. Het gebruik van de bedfiets die patiënten liggend met hun voeten kunnen bedienen, bevordert hun herstel.

Aan de bedfiets is een digitaal scherm gekoppeld. Het scherm bevat virtuele routes uit de hele wereld. Via zo’n visuele route kan de patiënt in zijn eigen tempo bijvoorbeeld een rondje Amersfoort fietsen. De bedfiets heeft elektrische trapondersteuning, als de patiënt te zwak is om de trappers zelfstandig te bewegen.

Ook dit jaar vindt er weer een smakelijke decemberactie plaats. De opbrengst van de komende Oliebollenactie is bestemd voor speciale nestjes voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby’s in couveuses en voor buidelstoelen om de binding tussen ouder en kind te bevorderen.

De Oliebollenactie vindt plaats op 5, 12, 18, 19, 21, 24, 27, 28 en 31 december in de Laan van Meander Medisch Centrum.

Reacties

Cookieinstellingen