Start onderzoek luchtkwaliteit

Foto:

Op zondag 25 november, om 14:00 uur, is in de Binnentuin van De WAR, Geldersestaat 6, de aftrap van een nieuwe poot van het project ‘Meet je Stad!’: een driejarig onderzoek naar de luchtkwaliteit in Amersfoort.

Hoe zit het met de luchtkwaliteit in Amersfoort? Welke factoren beïnvloeden de kwaliteit van onze lucht positief en negatief en waar zijn eventuele risicoplekken? ‘Meet je Stad!’ breidt haar onderzoeksgebied uit en zoekt derhalve contact met nóg meer onderzoekers: nieuwsgierige Amersfoorters, die willen weten, meten, leren en hun kennis willen delen. 

Onderzoek je mee?

Om mee te doen is geen specifieke voorkennis nodig. Deelnemers kunnen rekenen op begeleiding én gebruik maken van diverse in De WAR aanwezige faciliteiten, zoals het FabLab, het BioLab en cursussen/workshops van Universiteit Amersfoort. Meedoen is leuk, leerzaam én nuttig. 

Burgerwetenschap

‘Meet je Stad!’ is een burgerwetenschapsproject. Deelnemers bepalen samen wat ze willen weten en hoe dat onderzocht kan worden. Ze gaan op zoek naar geschikte meetinstrumenten of ontwikkelen die zelf. Ze analyseren de meetgegevens en delen tenslotte hun resultaten. 

Resultaten

Op dit moment doet ‘Meet je Stad!’ in Amersfoort al onderzoek naar de gevolgen van het veranderende klimaat. Zo’n 150 Amersfoorters zijn actief bij dit onderzoek betrokken. De onderzoeksresultaten zijn voor iedereen in te zien op www.meetjestad.net.

Betrokken organisaties

‘Meet je Stad!’ is een samenwerkingsproject van Universiteit Amersfoort, de gemeenten Amersfoort en Zeist, Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Utrecht, de Hogeschool Amsterdam, het RIVM en natuurlijk De WAR.

Wil je meer informatie?

Mail je vragen naar [email protected] of kom 25 november naar de kick-off.

Reacties