Programma intocht Sinterklaas

Sinterklaas
Foto: Frans Masthoff

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn pieten weer aan in de Amersfoortse Eemhaven. Kom jij de Sint opwachten aan de Eem?

Sinterklaas komt zaterdag weer in Nederland en dat betekent dat Amersfoort weer bol staat van de Sinterklaas activiteiten.

Zaterdag 17 november

Zaterdag 17 november komt de Sint om 12.30 uur aan in de Eemhaven. Vanwege de werkzaamheden aan het Eemerald complex aan het Eemplein en het tentpaviljoen van WinterparadIJS op het Eemplein zijn de zichtlijnen en de beschikbare staanplaatsen aan de zijde van de Kleine Koppel beperkt. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers en verkeersregelaars op. Aansluitend, om 14.30 uur is de intocht van Sinterklaas in de binnenstad van Amersfoort, die tot 16.00 uur duurt.

Route intocht

Amerigo wordt dan op stal gezet in de stal die speciaal voor Amerigo is gebouwd op het Sint Jorisplein. Van 16.00 tot 17.00 uur kun je Amerigo nog een aai en een wortel geven voor het slapen gaan. Paardenpiet is er natuurlijk bij om Amerigo goed te verzorgen.

Sinterklaas logeert, zoals ieder jaar, weer in de Onze Lieve Vrouwetoren. Daar kun je hem om 17.00 uur een goede nacht wensen en samen met de pieten slaapliedjes zingen.

Zondag 18 november

Sinterklaas gaat het de komende weken druk krijgen, maar in het weekend mag hij uitslapen. Zondag kun jij Sinterklaas om 12.00 uur wakker zien worden. Sinterklaas maakt zich dan klaar voor de intocht in Emiclaer, maar jij kunt Sint en de pieten helpen met pakjes inpakken in de Pakjestoren.

Vanaf 12.30 uur wordt Sinterklaas opgewacht in Winkelcentrum Emiclaer waar de hele middag feest wordt gevierd.

Vandaag kun je ook Amerigo weer een bezoekje brengen op het Sint Jorisplein. Vergeet je tekening voor Sinterklaas niet mee te brengen. Die kun je in de brievenbus doen. De Sint gaat weer slapen om 17.00 uur in de Onze Lieve Vrouwetoren.

Meer informatie, alle activiteiten en het volledige programma zijn terug te vinden op www.sinterklaasstad.nl.

Reacties

Cookieinstellingen