Laat gratis je autobanden op spanning brengen

Bandenspanning actie
Foto: Milieu Centraal

Laat gratis je autobanden op spanning brengen en bespaar 60 euro per jaar. We rijden er dagelijks op, maar zonder te weten of ze wel hard genoeg zijn: autobanden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de mensen onbewust op te zachte banden rijdt. Dat is zonde, want goed opgepompte banden zijn veiliger, zuiniger én beter voor het milieu.

Gratis je banden laten checken

Autobanden lopen langzaam leeg, ook als je weinig rijdt. Daarom kun je je banden het beste elke twee maanden even oppompen. Milieu Centraal helpt je daarbij. Samen met de experts van Band op Spanning organiseert de voorlichtingsorganisatie speciale bandendagen door het hele land. Vrijdag 23 november zijn de experts de hele dag aanwezig op het parkeerterrein van winkelcentrum Vathorst in Amersfoort om gratis te helpen met het oppompen van je banden.

Altijd de goede gegevens bij de hand

Als bewijs krijg je een kaartje met je oude en nieuwe bandenspanning en een duidelijke uitleg hoe je zelf je banden op spanning houdt. Handig voor in het dashboardkastje, want zo heb je altijd de goede gegevens bij de hand. Je hoeft trouwens niet bij je auto te blijven dus je kunt dus gerust gaan winkelen.

Veiliger, goedkoper, schoner

Banden die goed zijn opgepompt rijden veiliger: ze hebben meer grip op de weg waardoor je een kortere remweg hebt en minder snel in een slip raakt. Daarbij is de kans op een klapband kleiner. Ook verbruik je minder brandstof waardoor je niet alleen goedkoper maar ook milieubewuster rijdt. Daarbij slijten je banden minder snel als je ze goed oppompt. Dat is belangrijk, want die kleine slijtagedeeltjes belanden in het milieu en kunnen moeilijk worden opgeruimd.

Wanneer? Vrijdag 23 november van 9:30 tot 17:30.
Waar? Op het parkeerterrein van winkelcentrum Vathorst (bij de Lidl en de Jumbo) in Amersfoort

Reacties

Cookieinstellingen