Astrid Meijer en Frans ter Maten voeren kieslijst Waterschap Natuurlijk Vallei en Veluwe aan

Astrid Meier (7de van links) Frans ter Maten (3de van rechts), Theo van Es (9de van links) en Margo Meeuwissen (2de van links).
Foto: Patrick van Gemert

Op 20 maart 2019 worden in Nederland waterschapsverkiezingen gehouden. De Water Natuurlijk kandidaten voor Waterschap Vallei en Veluwe wonen verspreid over het gebied en brengen verschillende deskundigheden in.

Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Vallei en Veluwe staan 31 mensen. Variërend van bestuurlijke ervaring tot kennis op het gebied van waterbeheer, natuur, landschap, cultuurhistorie, energie, landbouw, recreatie , innovatie en circulaire economie en klimaat. Een mooie mix van kwaliteiten die Water Natuurlijk wil gaan inzetten in het bestuur van het Waterschap.

Kandidaten

Astrid Meier uit Amersfoort is lijsttrekker. Astrid is momenteel fractievoorzitter Water Natuurlijk in het algemeen bestuur van het Waterschap. Zij is zelfstandig adviseur in de watersector, zo is zij oa trekker van het samenwerkingsprogramma Circulair terreinbeheer. Haar kernwaarden in het leven zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Op de tweede plaats staat Frans ter Maten uit Leusden. Frans is op dit moment namens Water Natuurlijk Heemraad (lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap). Na een loopbaan als directeur/bestuurder bij Landschapsbeheer Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht is hij vanaf 2015 full-time bestuurder bij het waterschap. Zijn huidige portefeuilles zijn waterveiligheid, Stedelijk water, Internationale samenwerking en cultuurhistorie en vrijwilligerswerk. Zorg voor onze leefomgeving, landschap, natuur en erfgoed zijn al jaren drijfveren. Derde op de lijst is nieuwkomer Theo van Es uit Apeldoorn. Theo is zijn hele werkzame leven actief op gebied van energie, milieu en duurzaamheid. Hij is sportduiker en ziet hij onder water de schoonheid en de bedreigingen van een gezond en natuurlijk watersysteem. Vierde op de lijst is Margo Meeuwissen uit Oosterbeek. Margo runt een eigen bedrijf in water, ruimte en duurzaamheid in Nederlandse watersector en ook buiten Europa.

De volledige WaterNatuurlijk kieslijst inclusief woonplaats is

  1. Astrid Meier (Amersfoort), 2. Frans ter Maten (Leusden), 3 Theo van Es (Apeldoorn), 4. Margo Meeuwissen (Oosterbeek), 5. Greet Eikelenboom (Wageningen), 6. Henk Pijper (Amersfoort), 7 Yvonne de Graaf (Apeldoorn), 8. Hayat Chidi (Amersfoort), 9. Dirk Wever (Nijkerk), 10 Jos Witjes (Elburg), 11 Marianna van de Broek (Wageningen), 12. Rienk Kuiper (Wageningen), 13. Willem de Bruin (Harderwijk), 14. Rita van Biesbergen (Wageningen), 15 Enrico van den Bogaard (Wageningen), 16. Joep Dirkx (Wageningen), 17 Elsa Loosjes (Bennekom), 18. Marc Schmitz (Amersfoort), 19. Willem Seine (Deventer), 20. Jacob Ruijter (Apeldoorn), 21 Ronald Roosjen (Putten), 22 Hans Brons (Wageningen), 23. Harry Post (Ede), 24. Monique Zwetsloot (Wageningen), 25 Suzette Stumpel-Rienks (Bennekom), 26. Mark Reijerman (Wageningen), 27 Marcel Godschalk (Garderen), 28 Yolande Gastelaars (Soest), 29 Jaap Zuidema (Veenendaal), 30. Jan Aalbers (Epe), 31. Pieter Minderhoud (Oosterbeek)

WaterNatuurlijk

Lijsttrekker Meier is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch en gevarieerd team bij elkaar: naast de grote bestuurlijke ervaring van onder andere onze heemraad Ter Maten, hebben we veel “WaterNatuurlijk” kennis en kunde in huis. Daarmee  zijn we , net als in de huidige bestuursperiode, in  staat om een evenwichtige inbreng in het bestuur en daarmee in de werk van het Waterschap te hebben.  Met dit team zijn we in staat om meer aandacht voor natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen te krijgen met een belangrijke rol voor de lokale bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten goed gelukt. Daarnaast noopt de verandering van het klimaat ons een grote veranderingen in ons handelen in gang moet zetten en houden.

Water Natuurlijk is de grootste landelijke waterschapspartij. De partij zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en recreatie. WaterNatuurlijk is 10 jaar gelden opgericht door onder andere Natuurmonumenten, de Landschappen, Sportvisserij Nederland, De Milieufederaties, Vogelbescherming Nederland. Groen Links en D66 steunen WaterNatuurlijk voor 100%.

 

Reacties

Cookieinstellingen