Nieuw adviesbureau ondergrond, trillingen en aardbevingen

Foto: Cohere Consultants

Per 1 november is Cohere Consultants begonnen als onafhankelijk adviesbureau op het gebied van ondergrond, trillingen en aardbevingen.

Deze onderwerpen hebben een grote maatschappelijke impact en er is veel behoefte aan goed en onafhankelijk technisch advies. Daarom is Cohere Consultants opgericht. Het bureau is gevestigd in Amersfoort en is opgericht door ingenieursgeoloog Siefko Slob en expert trillingen en dynamica Eliam Vlijm.

Er wordt steeds vaker dichtbij spoorlijnen gebouwd en het spoor wordt intensiever gebruikt. De kans is daarmee groot dat  bewoners last krijgen van trillingen en in sommige gevallen treedt zelfs schade aan huizen op. Cohere Consultants wil met gedegen advies overlast en schade voorkomen. Dit geldt ook voor de gevolgen van het gebruik van de ondergrond, zoals de effecten van geothermie en de gasbevingen in Groningen.

Siefko en Eliam hebben jarenlange ervaring opgedaan in grote projecten in binnen- en buitenland. Ze willen hun kennis nu niet alleen inzetten binnen omvangrijke projecten voor grote klanten, maar ook toegankelijk maken voor kleinere opdrachtgevers. De naam Cohere Consultants is gekozen om te benadrukken dat het bureau technische expertise levert vanuit de samenhang (coherentie) met andere disciplines. Meer informatie is te vinden op www.cohereconsult.com.

Reacties