Pilot in Leusden met alarmeringssysteem

Foto: NIPW

Bewoners van 70 koopwoningen in nieuwbouwwijk De Biezenkamp in Leusden krijgen hulp bij het signaleren van woningbrand en inbraak.

Bij deze nieuwbouwwoningen wordt Homies gratis aangeboden. Homies is een inbraak- en brandalarm, waarbij gezinsleden, vrienden en ook mensen in de buurt een melding krijgen, zodat snel hulp geboden kan worden. De Biezenkamp is het eerste nieuwbouwproject van Heijmans waar het alarmsysteem wordt geïnstalleerd. Binnenkort wordt bij nog eens 80 woningen Homies geïnstalleerd.

Heijmans vindt veiligheid en leefbaarheid in de wijk belangrijk. Homies draagt daaraan bij. De Biezenkamp in Leusden is een wijk met verschillende doelgroepen en bestaande en nieuwbouwwoningen. Heijmans en Homies gaan vanaf oktober een proef doen van 6 maanden met het alarmeringssysteem. Wanneer de resultaten positief zijn, wordt Homies bij meer projecten toegepast.

Over Homies

Homies is een sociale alarmeringsopvolging die innovatieve beveiligingstechnologie koppelt aan WhatsApp buurtnetwerken. Het doel is inbraak- en brandschade te minimaliseren en sociale cohesie en het gevoel van veiligheid in wijken te vergroten. Homies zorgt voor gemoedrust, omdat je weet dat je eigen netwerk over je huis waakt. Homies slaat alarm bij brand en inbraak doordat slimme sensoren onder andere bewegingen, het forceren van deuren en ramen en rook detecteren. Gaat het alarm af, dan klinkt niet alleen een sirene, maar dan maakt Homies gelijk een groepsapp aan. De bewoners, buren, vrienden en familie worden aan deze groep toegevoegd. Ze krijgen alle informatie die nodig is om te helpen. De ervaring leert dat binnen 3 minuten iemand op de stoep staat! Als ze sporen van inbraak of brand zien, bellen ze direct 112. Als alles weer veilig is, sluiten we de groepsapp. De volgende keer dat het alarm afgaat, maken we een nieuwe groep aan. Zo krijg je écht alleen berichten als er nood is. Homies bestaat sinds 2016 en is een initiatief van Achmea.

Reacties

Cookieinstellingen