Nederlands eerste jeugdcompetitie Lacrosse start in Amersfoort

Foto: http://www.jeroenmolfotografie.nl/

Al enkele jaren trainen er lacrossers op de velden van hockeyvereniging AMHC. De sport-met-een-stok-en-een netje groeit.

In slechts twee jaar tijd is jeugdlacrosse gegroeid van hier en daar wat losse toernooien naar met dit jaar de start van een jeugdcompetitie met vijf teams. De opening van dit jeugdseizoen vindt plaats op zondag 11 november om 11u00 en duurt de gehele dag tot 16u00.

Coach en oprichter van de Amersfoort Alligators, Mike Chin is trots dat de opening op zijn thuisveld is: “Naast de 10 jeugdcompetitiewedstrijden kun je ook zien hoe de volwassenen spelen, want die spelen ook altijd tijdens een jeugddag maar dan voor ‘de Beker’. Zo krijg je een kruisbestuiving tussen jeugd- en volwassenlacrosse”.

Na zondag zijn er nog drie jeugdcompetitiedagen: in januari gaat de club in Tilburg de zaal in, in april naar Bergen op Zoom bij de nieuwe club ‘Ogers Lacrosse’ en tijdens het finaleweekend naar Nijmegen in juni. Heb je zin om lacrosse te spelen? Kijk op nederlandlacrosse.nl/clubs voor een club bij jou in de buurt of mail: [email protected]”. Leden kunnen gedurende het jaar nog worden toegevoegd aan jeugdteams, en er is dus ruimte bij het pick-up team.

Reacties