Amersfoortse dames op weg naar Kilimanjaro

Foto:

Dagmar Wynants en Sandra Dijkers uit Amersfoort gaan de pittige uitdaging aan: in januari beklimmen beide vriendinnen samen de Kilimanjaro. Met deze actie halen zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan het tweetal zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengen.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan driehonderd helden gingen Dagmar en Sandra voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Alle deelnemers die meedoen aan de Kili-Challenge worden uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

Uitdaging

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt. “We beseffen ons maar al te goed dat wij in alle vrijheid kunnen kiezen om deze barre tocht te gaan wandelen, terwijl voor veel kinderen uit conflictgebieden hun leven ongevraagd een enorm barre tocht is. Leven in oorlog, dierbaren verliezen, je altijd onveilig voelen, traumatische ervaringen, niet naar school kunnen, weggerukt worden uit je vertrouwde omgeving, op de vlucht. We halen dan ook graag geld op om deze kinderen te helpen”, vertellen Dagmar en Sandra.

Ondersteuning

Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Wil jij Dagmar en Sandra sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge?
Ben je enthousiast geworden en wil je deze Amersfoortse vriendinnen graag steunen? Ga dan naar hun persoonlijke actie-pagina via https://www.warchild.nl/actie/van-lieve-vrouw-naar-topwijf. Zelf deelnemen is ook mogelijk, je kunt je namelijk nog inschrijven. Meer informatie vind je op www.warchild.nl/kili-challenge.

Reacties