10 duo’s gaan de strijd aan in de Finale Stadsquiz Amersfoort 2018

Stadsquiz
Stadsquiz
Foto: Cees Wouda

Op donderdagavond 8 november vindt voor de vierde keer de finale van de Stadsquiz Amersfoort plaats. Dit jaar is de finale in de raadzaal in het stadhuis, Stadhuisplein 1.

In deze spannende Stadsquizfinale zijn de tien winnaars van de voorronde gekoppeld aan tien bekende Amersfoorters. De toegang is gratis.

Finalisten

De duo’s bestaan dit jaar uit onder andere sporters, dichters, schrijvers, politici, historici, intellectuelen en mediamannen. Dit zijn de namen:

  • Duo Regelaars: Frits Jöris en Henk Vreekamp (vertegenwoordigt de marktkooplui)
  • Duo Vertellers: Ben Kleverwal en Abe van der Veen (Abe de Verteller)
  • Duo Sporters: Ann de Man en Govert van Brakel (verslaggever/presentator)
  • Duo Schrijvers: Pieterjan Brands en Karin Horst (mediaspecialist bibliotheek Eemland)
  • Duo Dichters: Nynke Geertsma en Eva Vleeskruyer (stadsdichter)
  • Duo Mediamannen: André Dieleman en Jeroen van der Schaal (eindredacteur Amersfoort NU)
  • Duo Politici: Angeliek Noortman en Hans Buijtelaar (wethouder gemeente Amersfoort)
  • Duo Intellectuelen: Lars Slofstra en Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid)
  • Duo Historici: Henk Nagelhout en Remco Reiding (onderzoeksjournalist)
  • Duo Organisatoren: Hassan Elammouri en Danny de Graaf (jongerenwerker)

Feestelijke finaleavond

Vanaf 19.30 uur is de raadzaal open en staat koffie en thee klaar. Om 20.00 uur begint de finale. Burgemeester Lucas Bolsius reikt om ca. 22.00 uur de Grote Amersfoortse Stadsquiztrofee uit aan de  winnaars van de finale.
Waldo Volmer, zanger van zijn eigen rockformatie The Apologist en eigenaar van muziekwinkel VelvetMusic en Yvonne de Korte, adviseur Externe Betrekkingen gemeente Amersfoort, presenteren de feestelijke finaleavond. Stadsdichter Eva Vleeskruyer leest een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor. Cursisten van Scholen in de Kunst verzorgen de muzikale omlijsting van de avond.
Volgens Guido de Wijs, schrijver, ex-AD columnist is de finale van de stadsquiz elke keer weer een feestje: “Als je van uitdagingen houdt en van een gezellige avond, dan moet je hier zeker aan mee doen. Publiek is van harte welkom dus mis het niet!”

Archief Eemland

Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. De plek voor onderzoek, tips, tentoonstellingen, inspiratie en lezingen. De publieksvloer van Archief Eemland op de derde verdieping van het Eemhuis is elke dag open van 9.00-17.00 uur en op donderdag van 10.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.archiefeemland.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen