Werkgevers houden wethouders aan hun coalitie belofte rondom inclusie

Foto: De normaalste zaak

Op 1 november organiseert werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak van Amersfoort een praktijktafel voor werkgevers, wethouders, PRO/VSO scholen en enkele beleidsmedewerkers en uitvoerders uit de arbeidsmarkregio Amersfoort. Zij gaan in dialoog over harmonisering en vereenvoudiging van processen en wetgeving, om samen een inclusieve arbeidsmarkt in de regio Amersfoort te realiseren.

Denk je als werkgever graag mee rondom het thema inclusief werkgeven en wil je graag in gesprek met wethouders uit o.a. Soest, Amersfoort, Baarn en Woudenberg? Meld je dan aan!

Akkoorden en inclusieve vraagstukken onder de loep

Tijdens de praktijktafel is er ruimte voor de publieke uitvoerders (gemeenten, UWV en Werkgeversservicepunt) om enkele facts & figures toe te lichten. Denk aan een schatting van het aantal (bemiddelbare) uitkeringsgerechtigden in de regio, de dienstverlening die aan hen en werkgevers wordt geboden en de resultaten die worden geboekt. Het is een interactieve middag, want daarna pitchen wethouders hun coalitieakkoord op de punten inclusie, participatie en diversiteit in het bedrijfsleven. Ook nemen ze een actueel vraagstuk vanuit de gemeente mee. Werkgevers dragen vervolgens op basis van eigen ervaringen ideeën en oplossingen aan.

Over De Normaalste Zaak

De Normaalste Zaak is een werkgeversnetwerk dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (denk aan mensen met een arbeidsbeperking, statushouders, etc) en is onder meer in de arbeidsmarktregio Amersfoort actief. Dit regionale netwerk kenmerkt zich door bedrijven die verantwoordelijkheid nemen, kennis delen en resultaten laten zien op het gebied van inclusie. Om inspiratie en kennis te delen, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan speedmeets met werkzoekenden, bedrijfsbezoeken en praktijktafels.

Meer informatie

De praktijktafel vindt plaats op 1 november 2018 van 15.00 tot 18.00 uur bij KNGF, Stadsring 159b in Amersfoort en wordt georganiseerd door onderstaand team. Wilt u zich aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie? Op www.denormaalstezaak.nl vind je meer informatie. Of neem contact op met Marieke Mulder, regiocoördinator van De Normaalste Zaak: 06-11351729 of mail: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen