Nieuw bezoekersrecord voor Poppodium FLUOR

Foto: Publiek domein

Poppodium FLUOR is deze week de grens van 40.000 bezoekers voor het jaar 2018 gepasseerd. Met nog twee maanden te gaan tot het einde van het jaar mag het Amersfoortse podium daarmee nu al ruim duizend bezoekers meer verwelkomen dan in 2017. Ook het beloofde bezoekersaantal van 35.000 voor dit jaar is met dit record ruim overschreden.

Carola Aafjes, directeur van FLUOR spreekt trots over het nieuwe bezoekersrecord. ,,FLUOR heeft dit jaar een ijzersterk programma. Niet alleen hebben we weer een bezoekersrecord, maar nog nooit hebben we zo vaak uitverkochte shows gehad. En daar komen er zeker nog wel een paar bij voor het eind van het jaar. Ik kijk erg uit naar de shows van Johan en Blaudzun. Daarnaast hebben we dit jaar ook enkele grootheden op het podium staan. Muzikanten die de popmuziek opnieuw hebben vormgegeven. Niet alleen krijgen we met Grandmaster Flash een van de pioniers van de hiphop op bezoek, maar Sly en Robbie uit Jamaica hebben de reggae en dub naar een groot publiek gebracht. Dit duo heeft gewerkt met alle grootheden der aarde en meer dan 200.000 legendarische albums geproduceerd.” En ook Bart Huydts, voorzitter van het bestuur achter het poppodium is tevreden. ,,Achter deze resultaten zit een fantastisch team. Dankzij hun talent voor de aansprekende programmering positioneert FLUOR zich in de top van de middelgrote podia in Nederland.”

De verhuizing naar de oude Prodentfabriek heeft goed uitgepakt voor het Amersfoortse poppodium. Op de oude locatie trok het podium gemiddeld 16 duizend bezoekers. FLUOR laat met de ruime verdubbeling van bezoekers zien goed op koers te liggen om haar culturele ambities waar te maken. De consequente stijging in bezoekersaantallen in alle mogelijke leeftijdssegmenten laat zien dat de strategie van het poppodium klopt. De stijging van bezoekers brengt ook een flinke stijging van de publieksinkomsten met zich mee.

Het komende half jaar heeft FLUOR ruim honderd concerten, evenementen en dansavonden voor jong en oud op het programma staan en dit aanbod wordt constant aangevuld. Ook voor het nieuwe seizoen worden alweer plannen gemaakt. Daarnaast werkt FLUOR samen met andere culturele partijen in de stad, zoals Velvet Music Amersfoort en theater Flint. Meer informatie over het programma en tickets is te vinden op www.fluor033.nl

Reacties