Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

Foto:

Het is officieel: de allereerste Amersfoort City Trail komt eraan! Op zondag 24 maart 2019 staat Amersfoort in het teken van dit unieke en sportieve evenement.

Tijdens de Amersfoort City Trail ontdekken hardlopers de stad Amersfoort als nooit tevoren. Al hardlopend passeren deelnemers de vele mooie plekken die deze prachtige stad te bieden heeft. Lopen door buitengewone gebouwen, smalle steegjes en andere unieke locaties. De Amersfoort City Trail heeft het allemaal!

Afstanden

De Amersfoort City Trail bestaat uit een 10km en 13km. Voor beide afstanden geldt hetzelfde inschrijfbedrag. Wisselen van afstand is op ieder moment nog mogelijk. Zelfs tijdens het hardlopen kan nog besloten worden om de ronde van 10 of 13km te lopen. Deze splitsing wordt duidelijk aangegeven door parcours medewerkers.

Om deelname ook voor de jonge sportievelingen mogelijk te maken heeft de organisatie de FamilyRun toegevoegd. Samen met broertjes, zusjes, vaders, moeders, oma’s of opa’s of met iemand anders meelopen, alles kan! Een run van 3km waarbij er minimaal 10 bijzondere locaties gepasseerd of doorkruist worden.

Parcours

Het parcours en de betreffende locaties houdt de organisatie nog even geheim. De komende periode zullen één voor één diverse locaties bekend worden gemaakt en zal uiteindelijk het parcours compleet worden. Voor de nieuwsgierige lezer heeft de organisatie al drie locaties bekend gemaakt. Houd voor meer informatie vooral de website en sociale media in de gaten.

Belevingsrun

Tijdens de Amersfoort City Trail draait het om beleving. De deelnemers passeren of doorkruisen locaties die normaal gesproken niet altijd toegankelijk zijn, laat staan als hardloper. Er is daarom geen tijdsregistratie. Wel krijgt iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille van de Amersfoort City Trail.

Shirt

De Amersfoort City Trail kan in stijl gelopen worden. De organisatie verkoopt speciale Dry Fit Running shirts met het logo. Eerst even passen? Dit is mogelijk bij Runnersworld Amersfoort, Kamp 25. Hier hangen de shirts vanaf eind oktober.

Kijk voor meer informatie op www.amersfoortcitytrail.nl. De inschrijving is nu open.

Reacties