Feestelijk openingsweekend Rock City Brewpub

Iets meer dan een jaar na de aankondiging van hun plannen is het al zover: Rock City opent de deuren van haar nieuwe brouwerij mét restaurant in Amersfoort. De opening wordt het hele weekend van 2, 3 en 4 november gevierd met een groots feest vol live-muziek, food en craft bier. Samen met wethouder mevrouw Koser-Kaya wordt vrijdagmiddag 2 november om 18.30 uur de brewpub op feestelijke wijze geopend voor het publiek.

In augustus 2017 vertelden Koen, Walter en Wiebe van hun plannen om een eigen brouwerij in Amersfoort te bouwen. Begin 2018 sloot Robert zich aan bij de brewpub en haalden de Amersfoortse brouwers vervolgens, dankzij ruim 400 investeerders uit het hele land, met een succesvolle crowdfunding bijna € 700.000,- bij elkaar.

Na maandenlange sloop en bouw opent Rock City op het industrieterrein ‘de Isselt’ aan de Mijnbouwweg haar deuren. In de brewpub combineert Rock City zijn ‘eigenwijze craft bieren’ met hoogstaande gerechten uit custom gebouwde smoker en open keuken met BBQ. In de 900m2 grote industriehal zullen alle Rock City bieren verkrijgbaar zijn, inclusief vele unieke gelimiteerde specials.

“Het was een enorme maar gave strijd,” zegt hoofdbrouwer Koen. “We hebben een jaar lang alles gegeven en de rest volledig aan de kant geschoven. Het is een wonder dat ik van mijn vrouw nog thuis mag komen,” grapt hij. “Maar het resultaat mag er zijn, de locatie is fantastisch zo vlakbij de stad in een oud industriegebied dat de laatste tijd enorm vernieuwd. Over een paar jaar gebeurt er een hoop hier rond het grasveld op de Mijnbouwweg, de stad groeit deze kant op”, aldus Koen.

“Het is een droom die uitkomt,“ zegt Wiebe, de commerciële man. “Het klinkt cliché, maar het is echt zo! Je leeft hier zo lang naartoe, maar we hebben dan ook echt iets onderscheidends gebouwd. Het bier dat Koen hier brouwt stroomt daarna uit onze 21 taps en dat ook nog op vier verschillende temperaturen. Dat zie je nergens in Nederland!” roept Wiebe enthousiast. “Deze brewpub gaat de verwachting van onze Kei-stedelingen en de bezoekers uit de rest van het land in ieder opzicht overtreffen.”

Bij binnenkomst in de brewpub stralen de koperen ketels in de zon die door de originele lichtstraat van het industriële pand naar binnen schijnt. Het dak, de vloer en de muren hebben nog hun originele industriële uiterlijk. De koperen brouwketels en de 13 vergistingstanks springen eruit. Bij binnenkomst valt meteen de grote open keuken met BBQ op direct naast de brouwerij. Het ruime restaurant ziet er erg gezellig en knus uit.

“Stoer hè!” zegt Robert, chef-kok van de brewpub. “Maar naast al dat stoere zijn we ook softies hoor,” zegt hij met een knipoog, “we hebben zelfs een kinderhoek. We zijn toegankelijk voor iedereen. Dit is een plek waar ambachten samenkomen en daarvan moet iedereen kunnen genieten,” aldus Robert. “Jong, oud, maar dus ook de kinderen. Voor hen hebben we zelfs een eigen gemaakte craft limonade.”

De brewpub is vanaf november open van donderdag tot en met zondag van 12 tot middernacht en biedt naast een biertje aan de bar, lunch en diner ook rondleidingen, vergadermogelijkheden en zaalhuur voor feesten.

Tijdens het openingsweekend krijgen alle gasten een lot om kans te maken op het mega midden-Nederland bierpakket. Tijdens het feestelijke openingsweekend stromen de bieren rijkelijk, is er Rock City style festivalfood, een professionele barista, biercocktails, veel live-muziek en dj’s en voor de kids een springkussen en een vuurtje om marshmallows te roosteren.

Reacties