Een jubileumconcert van Sint Caecilia waar je ‘t’ Rots op kunt zijn

Muzikant Marijn Rots
Foto: Gerard Hilhorst

Op zaterdagmiddag en -avond 24 november a.s. gaat de voltallige muziekvereniging Sint Caecilia een groots jubileumconcert geven in de AFAS zaal van Flint Amersfoort. Samen met partyband Plunck en de Hooglandse zangeres Marit Eijbergen zal het feest compleet worden. Aan de vooravond van dit 90-jarige jubileumconcert spraken we met de 16-jarige Marijn Rots.

Samen muziek maken is gewoon gaaf!

Op tienjarige leeftijd bezocht Marijn een open dag van muziekschool Scholen in de Kunst. Daar viel zijn oog op de bugel. Tegelijkertijd heeft hij ook een muziekvereniging gezocht om naast zijn muzieklessen te gaan spelen. Zo kwam hij terecht bij het opleidingsorkest van Sint Caecilia. Inmiddels is hij al een aantal muziekdiploma’s verder en speelt hij in het fanfareorkest. “Muziek maken is zo leuk omdat je er emoties als je verdriet of vrolijkheid mee kunt uiten.”

Marijn erkent dat zijn muzieksmaak enorm verschilt met die van zijn vrienden. Zo luistert hij heel veel naar muziek dat gespeeld is door orkesten. En dat is totaal anders dan de computermuziek waar zijn vrienden naar luisteren. “Als we een nieuw muziekstuk spelen met het fanfareorkest ga ik dat beluisteren op YouTube. Ik zoek dan ook andere bezettingen of uitvoeringen op. Je hoort het dan in het echt. Als popmuziek gespeeld wordt door een orkest of band is dat echt gaaf.”

Vooruitgang

Inmiddels is hij 6 jaar lid van muziekvereniging Sint Caecilia en hij vindt deze vereniging gewoon een super toffe club. Deze vereniging biedt, in zijn ogen, naast het muziek maken ook de mogelijkheid voor grappen en ook om elkaar te ontmoeten. “Ik merk nu dat het orkest en ik zelf een enorme vooruitgang boeken. In hoe we spelen en samenspelen. Maar ook in de balans en volume doen we het goed. Dat komt mede door onze goede dirigent Arjan Dunning.”

“Het grote verschil van leeftijd in het fanfareorkest speelt totaal geen rol, want we willen gewoon goede muziek spelen.”

Het is altijd gezellig

“Ik ben heel benieuwd naar het jubileumconcert en heb er ook enorm veel zin in. Ik hoor ook hele leuke dingen tijdens de repetitie. We spelen een mooi programma voor de bezoekers. Ik heb al diverse vrienden en collega’s uitgenodigd voor dit concert. Bijzonder is dat één collega vroeger bij de majorettes heeft gezeten en ook is uitgenodigd om naar de reünie te komen die ’s middags georganiseerd wordt.” Hij eindigt met een slogan: “Bij Sint Caecilia voel je heel snel op je plek en het is altijd gezellig naast het muziek maken!”

Kaarten voor het concert zijn te koop via www.sintcaecilia.nl/feestconcert

Reacties