Amersfoortse chemiestudent wint STimuleringsbeurs

Veertien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry ontvingen dinsdag een beurs ter waarde van € 2018,-. Onder hen de Amersfoortse Stijn van Aken.

Deze STimuleringsbeurzen werden dinsdag 16 oktober uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Van de zes meisjes en acht jongens die de STimuleringsbeurs ontvangen, zijn 10 studenten afkomstig uit Nederland. Sinds vorig jaar is de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry geheel Engelstalig, waardoor de opleiding ook steeds meer internationale studenten aantrekt. Daarom zijn er dit jaar ook vier internationale studenten die een beurs ontvangen. De beurzen worden voor de zesde maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen. De jury selecteerde de winnaars op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van € 40.000,- voor de beurzen in. Dit geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).

Reacties