Veel belangstelling voor voorronde Amersfoortse Stadsquiz

Stadsquiz
Foto: Cees Wouda

Tot 10 oktober kon iedereen meedoen aan de voorronde door de 19 vragen te beantwoorden van de Amersfoortse Stadsquiz 2018. De voorronde leverde ruim 180 – deels anonieme – inzendingen op. De tien beste inzendingen zijn inmiddels uitgenodigd om deel te nemen aan de finale die op 8 november plaatsvindt in de raadzaal.

Onder deze kandidaten bevinden zich onder anderen oud-stadsdichter Nynke Geertsma en raadslid Angeliek Noortman-Nieuwendijk. Zij wist zich zelfs voor de derde keer op rij te kwalificeren. Grote winnaar van de voorronde was Lars Slofstra die alle negentien vragen juist beantwoordde.

De deelnemers hadden vooral moeite met de foto van de bekende Amersfoorter. Niet Miss Montreal, maar stadsdichter Eva Vleeskruyer was het zingende meisje dat de foto sierde.
Dat de Vermeerstraat niet is vernoemd naar de dit jaar overleden oud-burgemeester Anne Vermeer was bij de meeste deelnemers niet bekend. De Vermeerstraat ligt tussen de andere naar 17e-eeuwse schilders vernoemde straten. Hier dus de Johannes Vermeerstraat.
Een andere lastige vraag bleek de uitspraak van Maarten van Rossum over Amersoort: “Ze moesten hier de binnenstad maar snel autovrij maken.” Gemiddeld werden tien van de negentien vragen goed beantwoord.

Finale Amersfoortse Stadsquiz op 8 november

De tien beste deelnemers, met elk minstens veertien goede antwoorden, worden gekoppeld aan een bekende Amersfoorter. Deze tien duo’s gaan in de finale op 8 november met elkaar de strijd aan voor de trofee van de Keistadkenner van 2018. Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis. Meer informatie over de Stadsquiz staat www.archiefeemland.nl.

Archief Eemland

Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. Dé plek voor onderzoek, tips, tentoonstellingen, inspiratie en lezingen. De publieksvloer van Archief Eemland op de derde verdieping van het Eemhuis is elke dag open van 9.00-17.00 uur en op donderdag van 10.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.archiefeemland.nl.

Reacties

Cookieinstellingen