Eerste editie kunstbeurs ‘NULLLLL’ groot succes

NULLLLL
Foto: NULLLLL

Vrijdag 5 oktober jl. werd in Amersfoort de nieuwe kunstbeurs NULLLLL gelanceerd. De opening  werd verricht door de wethouder van cultuur in Amersfoort: Fatma Koser Kaya.

De beurs vond tot  en met zondag plaats in De Nieuwe Stad. In deze oude Prodentfabriek exposeerden 108 nationale en internationale kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderkunst, fotografie, keramiek, installaties en brons. Tijdens het hele weekend zijn er ruim 1800 bezoekers geweest: een succesvolle start van deze nieuwe kunstbeurs. NULLLLL vindt in 2019 plaats van 4 t/m 6 oktober op dezelfde locatie. Kunstenaars kunnen zich hiervoor al aanmelden via de website.

Tijdens de eerste editie van NULLLLL was de beursvloer geheel uitverkocht. Er was werk te zien van  zowel jonge opkomende kunstenaars als gevestigde kunstenaars, bijvoorbeeld Nelleke Bosland (beeldende kunst), Koen Jacobs (sieraden) en Frank Vanhooren (BE, keramiek), Mos Merab Samii (Novi/Arte – fotografie), Christophe Carbenay (tekenkunst) en Rob van Hemert (beeldende kunst).

Het publiek reageerde enthousiast: “Aangenaam verrast door het diverse aanbod, het hoge niveau en de leuke intieme sfeer.” “Geweldige sfeer op deze beurs; ik heb er van genoten.” Ook de kunstenaars waren blij met de goede organisatie en roemde ook de sfeer op de beurs: “In de beurshal bruist het van de kunst, bezoekers en kunstenaars. De inspiratie ligt voor het oprapen!”. “We met a lot of interesting people, had vivid conversations about our artworks and occasionally we had some good laughs with our fellow-participants.”

Behalve dat er tijdens NULLLL veel kunst bewonderd kon worden, zag men ook hoe kunstenaars ter  plekke aan het werk waren. Tevens kon het publiek mini-workshops en lezingen bijwonen van  bijvoorbeeld fotografe Roosmarijn Broersen en schilderes Linda Roffel.

NULLLLL

NULLLLL werd georganiseerd door Jeroen Hindriks, Hilma Hindriks, Andrea Scharroo en Lia Everhardus. Allen hebben veel ervaring met het organiseren van exposities en geven daar graag een eigen draai aan. Met hun bedrijf DraumList bieden Hilma en Jeroen een platform voor kunstenaars en kunstprojecten. Zij faciliteren en bieden ondersteuning aan mensen die van hun passie hun werk maken. Zo hebben zij het mogelijk gemaakt dat diverse bedrijven voor NULLLLL een pas afgestudeerde kunstenaar adopteerden. Als opstap naar de praktijk mochten deze vijftien jonge kunstenaars deelnemen aan de beurs om zichzelf zo te promoten.
De tweede editie van NULLLLL vindt plaats van 4 t/m 6 oktober 2019

Reacties