Maand van de Geschiedenis in het Eemhuis

Bibliotheek Eemland
Foto: Rensen Fotografie

Van 3 t/m 19 oktober staat het Eemhuis in het teken van De Maand van de Geschiedenis. Het thema is dit jaar “Opstand”. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd. Van een speciaal hutspotdiner, tot een lezing over verzetshelden en een workshop Schrijven over geschiedenis.

Hutspot: erfenis van het Leidens Ontzet

Woensdag 3 oktober kunnen bezoekers in het KAdECafé genieten van dit typisch Nederlandse wintergerecht voorafgaand aan de lezing van culinair historicus Jacques Meerman over zijn boek ‘Kleine geschiedenis van de hutspot’. Wat heeft dit met het thema “Opstand” te maken? Meerman ontdekte dat de hutspot een erfenis is van het Leidens Ontzet.

Verzetshelden in Amersfoort

Kom donderdag 18 oktober naar het Eemhuis voor de lezing van gids en vrijwilliger Edie Brouwer over de gevangenen (waarvan een aantal verzetsmensen uit Amersfoort) in Kamp Amersfoort die tijdens de Tweede Wereldoorlog in opstand kwamen.

Workshop schrijven over geschiedenis

Voor wie zich graag in het verleden verdiept en er zelf over wil schrijven, organiseren Archief Eemland en de Bibliotheek Eemland vrijdag 19 oktober een workshop ‘Schrijven over geschiedenis’. Historica, docent en eindredacteur Mirjam Janssen legt het uit in deze praktische workshop.

Over de Maand van de geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018 is Opstand.

Reacties

Cookieinstellingen