Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Dinmohamed-Nurmohamed

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op donderdag 27 september 2018 zijn de heer en mevrouw Dinmohamed-Nurmohamed 60 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek.

Het echtpaar leerde elkaar in Paramaribo kennen op de Dr. H.D. Benjaminschool waar ze beiden als leerkracht werkten. In 1958 zijn zij na een verloving van ruim drie jaar getrouwd. Ze hebben drie kinderen en vier kleinkinderen.

In Amersfoort werkte de heer Dinmohamed als leraar op de Jan Ligthartschool. Daarnaast was hij twintig jaar als vrijwilliger verbonden aan de Hartstichting en heeft hij de Sociaal Culturele Vereniging Swagtam opgericht. Swagtam is een vereniging die haar leden en sympathisanten een podium biedt om kennis en ervaringen uit te wisselen om zo de Hindoestaanse bevolking uit haar isolement te halen. Voor zijn vrijwilligerswerk heeft hij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Mevrouw Dinmohamed-Nurmohamed gaf als vrijwilliger naailes, breiles, bloemschikken aan vrouwen en huiswerkbegeleiding aan kinderen.

De heer Dinmohamed hield vroeger van vissen, vogelwacht, zwemmen, jeu de boules en fitness. Mevrouw Dinmohamed-Nurmohamed gaf als hobby les in patroontekenen en kleding ontwerpen. Nu lezen en puzzelen ze beiden graag.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk met kinderen, kleinkinderen en naaste familie.

Reacties